De FEI Wereldruiterspelen (World Equestrian Games) houden in de huidige vorm op te bestaan. De FEI heeft dat zaterdag tijdens de General Assembly in Bahrein besloten, nadat zich nog steeds geen geschikte kandidaat had gemeld om het evenement in 2022 te organiseren.

Elke discipline in de paardensport krijgt nu weer een eigen Wereldkampioenschap voor senioren. Daar kwamen de na de organisatorische problemen in Tryon steeds meer stemmen voor binnen. Er werd gevraagd terug te keren naar de oude formatie.

In 1990 werd de ‘WEG’ voor het eerst georganiseerd en vervolgens werden de spelen iedere vier jaar gehouden. In 1994 was de eer aan Den Haag. Ook daar bleek het lastig om zeven verschillende wereldkampioenschappen, elk met hun eigen spelregels en eisenpakket te organiseren.

 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz