De BWP Top Stallion Auction is in 2019 aan haar vijfde editie toe. Net als de voorbije jaren vindt de hengstenveiling plaats op de laatste dag van de BWP Hengstenkeuring, 19 januari, in het Azelhof te Lier. Nieuw voor 2019 is de toevoeging van de online veiling voor hengsten die niet meer aantreden op de derde dag van de BWP Hengstenkeuring.

Voorgaande jaren werden die hengsten niet weerhouden voor het veilinglot. Vanaf 2019 krijgen voorstellers de mogelijkheid om die hengsten alsnog te veilen via de online veiling. De online veiling gaat op zaterdagavond van start, aansluitend bij de live veiling.

Een andere nieuwigheid is de promocampagne die er voorafgaand aan de hengstenkeuring wordt gevoerd met videomateriaal van elke veilinghengst. BWP richt hiervoor een videodag in, de eerste helft van december. Verder kunnen potentiële kopers, via hun dierenarts, de link naar de RX-en van de veilinghengsten voorafgaand aan de hengstenkeuring opvragen op het secretariaat.

Last but not least zal het in 2019 ook mogelijk zijn om online te bieden tijdens de live veiling. Dit schept extra mogelijkheden voor het internationaal koperspubliek dat steeds beter zijn weg naar België vindt. Dat internationaal koperspubliek wordt vanaf dit jaar benaderd door twee nieuwe gezichten bij de BWP Top Stallion Auction, nl. Sven Bols en Tom Van De Vijver. Zij zijn de nieuwe aanspreekpunten voor wie informatie wil over de veilinghengsten.

Voorstellers die een hengst willen aanmelden voor de BWP Top Stallion Auction dienen dit aan te duiden op de checklist bij inschrijving voor de BWP Hengstenkeuring. Inschrijven voor de BWP Hengstenkeuring kan tot uiterlijk 1 december.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz