Met een topscore van 90 punten, inclusief een 10 voor galop, is de Pavo Cup-kampioen Jameson RS2 (v.Blue Hors Zack) vandaag ingeschreven. Ook Jayson (v.Johnson) en Jheronimus (v.Dream Boy) behaalden goedkeuring met goede cijfers.

Net als de vijfjarige springhengst, deden vier dressuurhengsten vanochtend hun uitgestelde examen van de 21-dagentest. De aan het vrijwillige onderzoek deelnemende Ivanof (v.Desperado) behaalde zijn dekbrevet niet, de drie vierjarige hengsten deden dat wel.

10 voor galop
Heel overtuigend was de verrichting van de hengstenkeuringskampioen van 2017, de Blue Hors Zack-zoon Jameson RS2 (uit Atilinda M keur pref IBOP-dr sport-dr van Negro) van f/g Stal 104 BV uit Wijdewormer. Afgelopen zomer werd hij via de Pavo Cup, die hij won met Marieke van der Putten, opnieuw aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. “Jameson RS2 heeft een uitstekende verrichting afgelegd met onder meer een geweldige galop, een imponerend front en veel kracht in beweging”, vertelt senior inspecteur Wim Versteeg. Met een veelzeggende 10 (!) voor galop kwam de spraakmakende Blue Hors Zack-zoon uit op een topscore van 90 punten. Voor de souplesse en de houding/balans kreeg hij een 9,5 naast 9’s voor de draf, rijd-/bewerkbaarheid en aanleg als dressuurpaard.

Heel goed bewerkbaar
Ook Jayson (Johnson uit Zamora B elite IBOP-dr pref PROK van Negro, fokker W. Verschuren uit Heukelom) van Van Olst Horses en Jheronimus (Dream Boy uit A.Bertje ster pref PROK van Jazz, f/g W.P.S. van Weert uit Beesd) zijn goedgekeurd met een overtuigend puntentotaal. Met 9’s voor de galop en rijd-/bewerkbaarheid kwam Jayson uit op 84,5 punten, en de Dream Boy-zoon verdiende vijfmaal een 8,5 waarmee hij uitkwam op 83 punten. “Jayson laat zich heel goed bewerken, beweegt met veel kracht en heeft een sterk model. Jheronimus is een lichtvoetig bewegende hengst, die zich eveneens heel goed laat bewerken.” De volledige rapporten worden z.s.m. gepubliceerd.

Bekijk hier het artikel op de KWPN-site

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz