Het bestuur van Outdoor Brabant heeft het faillissement aangevraagd. In een reactie laat het bestuur weten dat het niet langer mogelijk is om het evenement te bolwerken in zijn huidige vorm. De laatste editie van het evenement dateert van 2017.

“We zijn het afgelopen jaar bezig geweest met het zoeken naar een vaste locatie, dit om ook andere evenementen te kunnen organiseren en zo onze kosten te drukken,” vertelt voorzitter Cees Meeuwis. “We hebben verschillende scenario’s onderzocht om de vergunningsaanvraag sluitend in te dienen, maar niets paste binnen een volledig scenario.”

Het bestuur onderzocht afgelopen periode verschillende scenario’s om toch te kunnen blijven doorgaan. “Onder meer door te kijken of er een tweede evenement in de week erna op het terrein zou kunnen plaatsvinden, bijvoorbeeld voor aangepaste sporters. Dat bleek echter niet te passen in de vergunning.”

Ook waren er verschillende permanente locaties in beeld, waaronder de Klokkenberg, de Roosberg en de Bavelse Berg. Geen van deze locaties bleek geschikt qua terrein, vergunning of prijs. Nadat onderhandelingen bij de Roosberg op niks uitliepen, concludeerden de bestuurders dat er geen toekomst meer was voor het evenement. “Dat is erg jammer, want er is door veel vrijwilligers en medewerkers altijd hard aan gewerkt”, stelt Meeuwis. “Er was geen perspectief dat er ergens anders geld vandaan kon komen.”

Outdoor Brabant ontstond in deze vorm in 2000, toen verschillende paardensportevenementen in Breda de krachten bundelden tot een groot hippisch evenement. In 2011 werd de naam veranderd in Outdoor Brabant en bood het onderdak aan dressuur, springen, eventing en aangespannen paardensport.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz