Op zaterdag 24 november vindt in het Brabantse Schaijk de vierde editie plaats van de Horse Sale Holland. Vanaf 15 uur is de presentatie van 40 jonge paarden, waarvan 12 onder het zadel gepresenteerd worden. Om 19.00 uur start de veiling van de spring- en dressuurpaarden onder leiding van Marthijs Brouwer. “Wij zijn extra streng in gezondheid en correctheid, we willen achteraf geen gezeur,” vertelt Aniek Diks namens de organisatie.

De Horse Sale Holland vindt relatief laat plaats in vergelijking met de andere veilingen. Aniek: “Dat hebben we bewust gedaan. We gaan onszelf maar na: juist in deze tijd zijn we op zoek naar goede 3,5-jarige paarden waar we mee aan het werk kunnen. Maar dan wel met paarden waar echt niks mee is. Wij zijn daar extra streng in: wat wel in Nederland toegestaan is maar niet in andere landen, dat wordt bij ons niet geveild. Verder denken we dat we ons onderscheiden omdat niet zo veel veilingen dit concept aanbieden. Het was dit jaar niet heel gemakkelijk om een brede collectie aan te kunnen bieden, daar hebben we echt ons best voor moeten doen, maar het is gelukt!”

De Horse Sale Holland heeft de afgelopen jaren al blikvangers opgeleverd. Tinkerbell nam al twee keer deel aan het WK in Lanaken en staat nu bij Jeroen Dubbeldam op stal. Vegas is onder Jens Nijs al opgevallen in de jonge paardenrubrieken. In Ermelo lieten paarden als Irocco Grey, Hilton en Happyness zich succesvol zien. Dressuurtalent Hocus Pocus, in 2015 verkocht, werd als 6-jarige al tweede in het Z2 tijdens de Brabantse kampioenschappen. En de hengst Elstar is na de verkoop in 2017 aangewezen voor het verrichtingsonderzoek bij het KWPN na een overtuigend optreden in Den Bosch.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz